aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Miodownik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mój najlepszy miodownik na rozgrzanie organizmu

Miodownik

Składniki:

Miodownik

 

  • 1/4 kg maki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka miodu
  • 6 jaj
  • 1 łyżeczka korzeni
  • 3 łyżeczki karmelu

Sposób przygotowania:

Miodownik
żółtka ucierać z cukrem do białości podgrzać miód i domieszać do żółtek wlać karmel następnie dosypać utarte i przesiane korzenie mąkę i dokładnie wyrobić pod koniec wmieszać ubitą na sztywno pianę włożyć do dobrze natłuszczonej wąskiej formy i piec 1 godzinę w umiarkowanie gorącym piekarniku przed wyjęciem z pieca sprawdzić za pomocą patyczka czy miodownik jest upieczony smacznego