Sposób przygotowania:
Wiśniowy miodownik
Ciasto miodowe:
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą oddzielnie pieczemy w 180 stopniach przez 7 minut w prostokątnej formie. Płaty ciasta studzimy.
Krem budyniowy:
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie, mąki i żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy.
Placki ciasta przekładamy kremem budyniowym i dżemem. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy całą noc w lodówce.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą oddzielnie pieczemy w 180 stopniach przez 7 minut w prostokątnej formie. Płaty ciasta studzimy.
Krem budyniowy:
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie, mąki i żółtka. Dodajemy mieszankę do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami budyń. Miksujemy.
Placki ciasta przekładamy kremem budyniowym i dżemem. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy całą noc w lodówce.