Sposób przygotowania:
Miodownik z orzechami
Polewa orzechowa:
Do rondla włożyć margarynę i pozostałe składniki postawić rondel na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia.
Orzechy posiekać, dodać do rozpuszczonych składników, mieszając podgotować przez chwilę.
Ciasto:
Na stolnicę przesiać mąkę z sodą, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na trzy części
Blachę wysmarować tłuszczem o wymiarach - 20-x30 wyłożyć papierem.
Każdą część ciasta wyłożyć na 3 identyczne blachy na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec każdą blachę z ciastem przez ok. 15 minut.
Ja piekę do zrumienienia ciasta.
Krem budyniowy:
Szklankę mleka odlać, dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, wymieszać.
Pozostałe mleko z cukrem zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
Przełożenie ciasta:
1. ciasto
2. gorący budyń
3. ciasto
4. masa krówkowa
5. ciasto z polewą orzechową
Do rondla włożyć margarynę i pozostałe składniki postawić rondel na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia.
Orzechy posiekać, dodać do rozpuszczonych składników, mieszając podgotować przez chwilę.
Ciasto:
Na stolnicę przesiać mąkę z sodą, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na trzy części
Blachę wysmarować tłuszczem o wymiarach - 20-x30 wyłożyć papierem.
Każdą część ciasta wyłożyć na 3 identyczne blachy na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec każdą blachę z ciastem przez ok. 15 minut.
Ja piekę do zrumienienia ciasta.
Krem budyniowy:
Szklankę mleka odlać, dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, wymieszać.
Pozostałe mleko z cukrem zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
Przełożenie ciasta:
1. ciasto
2. gorący budyń
3. ciasto
4. masa krówkowa
5. ciasto z polewą orzechową
gosiapiotrek23