dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Miodowo piwna golonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 400
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo kaloryczna golonka, duszona w piwie, a następnie podpieczona z dodatkiem miodowej glazury.

Miodowo piwna golonka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Miodowo piwna golonka

 

Sposób przygotowania:

Miodowo piwna golonka
Golonki oczyszczam, płuczę. Przekładam do garnka. Dodaje oczyszczone i obrane marchewki, pietruszkę oraz cebulę. Zalewam wodą i dodaje przyprawy. Gotuję ok 1 godzinę. Po czym mięso wyjmuje i osuszam przy pomocy ręczników papierowych. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Mięso nacieram oliwą z dodatkiem rozgniecionego czosnku. i podlewam piwem. Piekę do miękkości w 180 stopniach co jakiś czas podlewając piwem. Następnie miód mieszam z odrobiną piwa i smaruje mięso. Golonki piekę do momentu zarumienia się mięsa. Smacznego!
Miodowo piwna golonka
Oczyszczonę mięso gotujemy z warzywami i przyprawami.
Miodowo piwna golonka
Podgotowane golonki przekłądamy do naczynia żaroodpornego i dusimy w piwie.