Sposób przygotowania:
Golonka w kapuście Eli
Umyte golonka włożyć do garnka zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować 1 godzinę.Cebule posiekać,kapustę pokroić na mniejsze kawałki.Na patelni roztopić smalec,wrzucić cebulę i przesmażyć.Do cebuli dodać kapustę,przyprawić pieprzem i smażyć 10 minut (uważać żeby się nie przypaliła).Przygotować marynatę z oleju,sosów sojowych,sosu śliwkowego,papryki słodkiej i ostrej,czosnku i przyprawy do wieprzowiny.Wyjąć golonka z wywaru (na wywarze można ugotować zupę) i posmarować marynatą.Kapustę przełożyć do większej brytfanki.Na kapuście ułożyć golonka i piec przez 120-150 minut (czas pieczenia zależy od wielkości golonek) w temperaturze 180 stopni.Kostkę mięsną rozpuścić w 3/4 litra wrzątku.Golonki co jakiś czas polewać piwem a póżniej bulionem mięsnym.Gotowe golonki wyjąć i oddzielić od kości.Na talerze nakładać kapustę i porcje golonki.Smacznego!
msewka
margolata
cherry
luna19
pix65
ziezapominajka
ziezapominajka