2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1484]

Miruna o cytrynowej nucie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna cytrynowa rybka do obiadu,najlepiej smakuje z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami

Miruna o cytrynowej nucie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miruna o cytrynowej nucie

 

Sposób przygotowania:

Miruna o cytrynowej nucie
Zamrożoną mirunę zostawiamy w temperaturze pokojowej do rozmrożenia .Odsączamy z nadmiaru wody ,posypujemy równomiernie solą do smaku skrapiamy sokiem z cytryny następnie obtaczamy w mące,jajka rozbijamy dodajemy do jajek pieprz cytrynowy i roztrzepujemy widelcem lub trzepaczką obtaczamy rybę i panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron na rumiano.
Miruna o cytrynowej nucie
rybę rozmrażamy szykujemy pozostałe składniki
Miruna o cytrynowej nucie
następnie rozbijamy jajka mieszamy z pieprzem cytrynowym
Miruna o cytrynowej nucie
panierujemy kolejno w mace pszennej z każdej strony
Miruna o cytrynowej nucie
a następnie w jajku i bułeczce tartej na koniec smażymy

Tagi:

jajko tarta jajka