iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryba w cieście curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

W tym cieście możemy zrobić każdy gatunek ryby. U mnie dziś miruna . Najlepiej nadają się filety , wtedy wychodzi bardzo efektownie.

Ryba w cieście curry

Składniki:

Ryba w cieście curry

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście curry
Jajka myjemy rozbijamy w wkładamy do miski. Roztrzepujemy widelcem. Dodajemy odrobinę mleka ok 2 łyżki. Jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pomalutku mąkę aby ciasto nam ładnie zgęstniało; Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy przyprawę curry. Jeszcze raz dobrze mieszamy. Ciasto odstawiamy. Filety solimy lekko, moczymy w cieście i szybciutko układamy na rozgrzanej patelni . Smażymy na złoto z obu stron. 

Tagi:

jajko jajka