Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Miruna z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Miruna to jedna z moich ulubionych ryb.

 Miruna z żółtym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna z żółtym serem

 

  • 0,5 kg miruny
  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 jajka0,5szklanki0,5 cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 0,5 łyżeczki curry
  • żółty ser w plastrach
  • 2 pomidory czerwone
  • natka koperku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Miruna z żółtym serem
Miruna to jedna z moich ulubionych ryb.

Rybę pokroić na kawałki. Obsypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Jajka rozbełtać w miseczce. Mąkę wsypać na talerz. Obtoczyć rybę w mące, jajku a następnie usmażyć z obu stron na oleju. Ser pokroić na plasterki i ułożyć na wierzch ryby. Pomidory umyć,pokroić i ułożyć na serze. Na wierzch ułożyć koperek.
 Miruna z żółtym serem
Rybę nalezy pokroić na kawałeczki i przyprawić
 Miruna z żółtym serem
Rybę obtoczyc w mące i jajku i usmażyć na patelni
 Miruna z żółtym serem
Ser żółty i pomidora z koperkiem ułożyć na rybie.