Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Miruna z duszonym porem i pure

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smażona rybka podana z duszonym porem i ziemniaczkami.

Miruna z duszonym porem i pure Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Miruna z duszonym porem i pure

 

  • 2 filety z miruny ze skórą
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia
  • pure:
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki mleka ciepłego
  • sól do smaku
  • 1 śr. wielkości por
  • 1/4 szklanki śmietanki 18%
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Miruna z duszonym porem i pure
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone ugnieść z mlekiem,masłem i odrobiną soli.Pora pokroić i udusić na maśle.Wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Chwile podgrzewać i zestawić z ognia. Filety lekko posolić i popieprzyć cytrynowym pieprzem. Usmażyć na złoty kolorek z obu stron.
Miruna z duszonym porem i pure
Filety posolić ,popieprzyć i usmażyć na rumiano z obu stron
Miruna z duszonym porem i pure
Ja smażyłam na oliwie z odrobiną masła zaczynając od strony ze skórą
Miruna z duszonym porem i pure
Etap 3

Tagi:

pory