Sposób przygotowania:
Zapiekane piersi kurczaka ze szpinakiem
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy. Rozkrawany robiąc w nich tzw.kieszonki.
Faszerujemy uduszonym szpinakiem z czosnkiem, dodajemy mozzarellę, zapinamy wykałaczką, panierujemy i smażymy na tłuszczu.
Naczynie żaroodporne smarujemy sosem pomidorowym, układamy kotlety, smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ziemniaczkami i sałatą zieloną.
Faszerujemy uduszonym szpinakiem z czosnkiem, dodajemy mozzarellę, zapinamy wykałaczką, panierujemy i smażymy na tłuszczu.
Naczynie żaroodporne smarujemy sosem pomidorowym, układamy kotlety, smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ziemniaczkami i sałatą zieloną.