Sposób przygotowania:
Miseczki z Mortadelki
Piekarnik rozgrzać do 200 st. Na 2 łyżkach oleju podsmażyć z jednej strony brzegi mortadeli (wygnie się- powstanie miseczka). Miseczki przełożyć do brytfanki.
Na tłuszcz ze smażenia wbić jaja, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć rzadką jajecznicę i wymieszać z kukurydzą i groszkiem.
Do każdej z miseczek mortadelowych nałożyć porcję jajecznicy. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi.
Gotowe miseczki udekorować pomidorkiem posypanym natka pietruszki.
Na tłuszcz ze smażenia wbić jaja, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć rzadką jajecznicę i wymieszać z kukurydzą i groszkiem.
Do każdej z miseczek mortadelowych nałożyć porcję jajecznicy. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi.
Gotowe miseczki udekorować pomidorkiem posypanym natka pietruszki.