Sposób przygotowania:
Misie babeczkowe
Masło roztapiamy całkowicie na minimalnym ogniu. Do gorącego i roztopionego dodajemy kostki czekolady - również topimy. Mieszamy. Do lekko przestudzonej całości dodajemy cukier i kilka kropel aromatu rumowego. Ucieramy robotem. Dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Do osobnego naczynia wsypujemy mąki oraz proszek do pieczenia i mieszamy ze sobą. Wymieszane dodajemy do wcześniejszej masy. Następnie odmierzamy i wlewamy olej oraz kwasek mlekowy. Całość mieszamy robotem. Wybraną formę smarujemy masłem i napełniamy naszą masą (nie po brzegi - ciasto będzie jeszcze rosnąć). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Pieczemy nasze babeczkowe misie około 30-40 minut (sprawdzając suchość patyczkiem). Po tym czasie wyciągamy formę z piekarnika, czekamy aż wystygnie i wydobywamy gotowe słodkości. Dekorujemy lukrowym pisakiem rysując brzuszki, mordki, itd. Smacznego!