Sposób przygotowania:
Misio dla niejadka
Ryż gotujemy. Następnie podsmażamy z poszatkowaną cebulką. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz papryką i dodajemy przecier pomidorowy. Pierś z kurczaka gotujemy, a następnie mielimy lub rozgniatamy widelcem. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy olej uniwersalny a następnie wylewamy połowę masy jajecznej tak by powstał nam cienki omlet. Z drugą połową jajka postępujemy tak samo. Do jednego omleta wkładamy troszkę ryżu i składamy na pół tworząc poduszeczkę. Następnie z pozostałego ryżu tworzymy okrągłą główkę, podłużny brzuszek oraz dorabiamy uszka, rączki i nóżki. Z sera żółtego wycinamy dodatki, które umieszczamy na łapkach, uszkach oraz brzuszku i nosku. Ze śliwki suszonej wycinamy oczka oraz nosek. Za pomocą ketchupu dekorujemy kocyk. Dodajemy pomidorka.