Sposób przygotowania:
Mleczko wyśmienite
Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy cukier, żółko, mleko i ponownie wszystko razem mieszamy. Zagniatamy nasze ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę smarujemy masłem i posyppujemy bułką tartą, w celu aby ciasto nie przylepiło się do spodu. Wylepiamy ciastem dno blaszki. Pieczemy ok 20-25 minut. Śmietanę ubijamy wraz ze śnieżką. W gorącej wodzie rozrabiamy galaretkę, dokładnie mieszając, aby rozpuściła się całkiem. Odstawiamy do stężenia. Tężącą galaretkę dodajemy do ubitej śmietany cały czas miksując. Dodajemy następnie po łyżce serka homogenizowanego. Miksujemy jeszcze ok 2 minut. Odstawiamy masę do lodówki na 5 minut. Następnie połowę masy wykładamy na ciasto kruche. Przekładamy herbatnikami. I na herbatniki wykładamy pozostałą piankę. Trzemy na tarce o grubych oczkach czekoladę. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
marietta