Sposób przygotowania:
Ciasto " Mleczna kanapka"ciasto
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Oddzielamy białka od żółtek i białka ubijamy z szczyptą soli na sztywno.
Do ubitych białek delikatnie dodajemy cukier, po jednym żółtku i już mieszając ręcznie po łyżce mąki.
Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 175 stopni około 35 -40 minut i sprawdzamy suchość patyczkiem.
krem
Masło ucieramy na puszysto, dodajemy cukier, mleko i na końcu partiami mleko w proszku i sok z cytryny.
składanie ciasta
Zimne przekrawamy na dwa blaty- jeden przekłądamy z powrotem na blaszkę i smarujemy dżemem.
Gotowy krem przekładamy na jeden blat ciasta, przykrywamy drugim i lekko dociskamy na górę wylewamy polewę
Rozpuszczamy palmę i dodajemy pozostałe składniki.
Gotujemy wszystko razem do połączenia składników i zgęstnienia masy- 5-7 minut.
Ciepłą polewę wylewamy na ciasto.
Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin :)
Z lodówki wyciągamy minimum pół godziny przed podaniem.
zbysiowa
reanja
Madziu moim łasuchom na pewno:)