Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1½szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać mleczna pianka,wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego
Bahus
anullka7
Można galaretki dodać jakie się chce ,ja uwielbiam wszystkie:)
Magdusia1312
darek112
Julia2603
czekoladka145
uczennica
Gabriela999
anullka7
opel89