Sposób przygotowania:
mleczna pianka dla dietkujących.
Żółtka ucieramy ze słodzikiem i octem, białka ubijamy na sztywną pianę ma koniec wsypujemy proszek do pieczenia. Do białek stopniowo dodajemy jajka i otręby na przemian, delikatnie mieszając. Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem, wkładamy do gorącego piekarnika (180) i pieczemy 20 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do przestygnięcia. W połowie szklanki mleka zamoczyć żelatynę. Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić żółtak od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Serek, szklankę mleka, słodzik, zapach i podgrzaną żelatynę miksujemy razem. Pod koniec dodajemy pianę białek i lekko wymieszać. Wylewamy na wystudzony spód i odstawiamy do stężenia. Na wierzch polewa jeśli ktoś chce. Ciasto ze spodem jest bardziej pracochłonne, sama zdecydowanie bardziej wolę wersję bez spodu.
marietta
Ela Dz
Dziękuje :)