Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mleczny sos z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos mleczny jest świetnym dodatkiem do gotowanych warzyw np. kalafiora, brokuła lub fasolki szparagowej.

Mleczny sos z żółtym serem

Składniki:

Mleczny sos z żółtym serem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mleczny sos z żółtym serem
1,5 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z mąką, połączyć z wrzącym mlekiem i gotować ciągle mieszając przez 2 minuty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać starty ser. Sos powinien mieć dość gęstą konsystencję. Tak przygotowanym sosem zalać świeżo ugotowane i odsączone z wywaru warzywa. Podawać na gorąco.

Tagi:

sery ser