Sposób przygotowania:
Malinowe gofry z dżemem i śmietaną
Do miseczki lub do kielicha blendera lub miksera wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wlać mleko, dodać cukier waniliowy, sól i cukier puder, wymieszać.
Wlać olej i wbić jajka, zmiksować mikserem. Ciasto ma myć trochę gęściejsze od naleśnikowego.
Wkłady w gofrownicy posmarować olejem i rozgrzać, następnie wlewać ciasto i upiec gofry.
Upieczone posmarować dżemem dowolnym i bitą śmietaną, udekorować malinami.
Wlać mleko, dodać cukier waniliowy, sól i cukier puder, wymieszać.
Wlać olej i wbić jajka, zmiksować mikserem. Ciasto ma myć trochę gęściejsze od naleśnikowego.
Wkłady w gofrownicy posmarować olejem i rozgrzać, następnie wlewać ciasto i upiec gofry.
Upieczone posmarować dżemem dowolnym i bitą śmietaną, udekorować malinami.