Sposób przygotowania:
Młoda kapusta.
Młodą kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy. W dużym garnku podgrzewamy małą ilość oleju, dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojone drobno pomidory (bez skórek). Garnek przykrywamy i dusimy. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę wraz z boczkiem. Po ok. 20 minutach dodajemy do kapusty. Koperek drobno siekamy i wrzucamy do garnka, mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i sola. W razie potrzeby podlewamy wodą.
![Młoda kapusta. Młoda kapusta.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-108472.jpg)
![Młoda kapusta. Młoda kapusta.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-108473.jpg)
![Młoda kapusta. Młoda kapusta.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-108474.jpg)