Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z bobemgotowanie kapusty
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści i ją poszatkować. Kapustę włożyć do garnka,posolić,zalać wodą i gotować do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić.
Przygotowanie kapusty
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę,dodać mąkę i smażyć -nie rumienić. Do kapusty dodać zasmażkę,pokrojoną cebulę.cukier,pieprz,ocet i wymieszać. Całość zasmażyć.
Przygotowanie bobu
Bób umyć. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem. Do wrzątku włożyć bób,gotować około 10 minut i odcedzić. Bób przelać zimną wodą i obrać ze skórek. Obrany bób dodać do kapusty.
ptzygotowanie koperku
Bób przelać zimną wodą i obrać ze skórek. Pokrojony koperek dodać do kapusty i bobu. Całość wymieszać. Smacznego!