Sposób przygotowania:
Młoda kapusta Eli z owocamiprzygotowanie składników
Brzoskwinie opłukać, osuszyć i usunąć pestki. Miąższ pokroić na kawałki.
przygotowanie składników cd
Morele opłukać, osuszyć i usunąć pestki. Morele pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Odważyć 10 dkg rodzynek.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kapusty
Zewnętrzne ciemne liście kapusty umyć, cienko pokroić i włożyć do garnka.
przygotowanie kapusty cd
Resztę kapusty poszatkować, włożyć do garnka z ciemnymi liśćmi, ugotować i odcedzić.
przygotowanie kapusty cd
Do kapusty dodać brzoskwinie, morele, rodzynki, cebulę, mąkę i smalec. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i zasmażyć. Smacznego!
gusia1000