eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1348]

Młoda kapusta Eli z owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam młodą kapustę z morelami, brzoskwiniami i rodzynkami. Jest to pyszna odmiana młodej kapusty.

Młoda kapusta Eli z owocami

Składniki:

Młoda kapusta Eli z owocami

warzywa

  • 1 młoda kapusta
  • 2 cebule

owoce

dodatki

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta Eli z owocami

przygotowanie składników

Młoda kapusta Eli z owocami
Opłukane i osuszone brzoskwinie po usunięciu pestek pokroić.

Brzoskwinie opłukać, osuszyć i usunąć pestki. Miąższ pokroić na kawałki.

przygotowanie składników cd

Młoda kapusta Eli z owocami
Opłukane i osuszone morele po usunięciu pestek pokroić.

Morele opłukać, osuszyć i usunąć pestki. Morele pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie składników cd

Młoda kapusta Eli z owocami
Przygotować dziesięć dekagramów rodzynek.

Odważyć 10 dkg rodzynek.

przygotowanie składników cd

Młoda kapusta Eli z owocami
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z owocami

Zewnętrzne ciemne liście kapusty umyć, cienko pokroić i włożyć do garnka.

przygotowanie kapusty cd

Młoda kapusta Eli z owocami

Resztę kapusty poszatkować, włożyć do garnka z ciemnymi liśćmi, ugotować i odcedzić.

przygotowanie kapusty cd

Młoda kapusta Eli z owocami

Do kapusty dodać brzoskwinie, morele, rodzynki, cebulę, mąkę i smalec. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, octem i zasmażyć. Smacznego!