Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Młoda kapusta na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na taką surówkę nadaje się młoda kapusta

Młoda kapusta na ciepło Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młoda kapusta na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta na ciepło
Kapustę opłukać i zetrzeć na tarce do krązania kapusty. Lekko posolic i wymieszac. Odstawić, aby zmiękła i puściła sok. Pomidora umyc i pokroic na ćwiartki. Szczypiorek opłukac i drobno posiekać. Kapustę przełożyc do garnka i dusić na małym ogniu aż będzie miękka. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Ok. 20 minut przed koncem gotowania wrzucic pomidora i szczypiorek i podusic jeszcze, aby pomidor się rozgotował i odparowała woda z kapusty.
Młoda kapusta na ciepło
kapuste szatkujemy na tarce do krazania kapusty
Młoda kapusta na ciepło
pomidory kroimy na cwiartki zeby szybciej sie rozgotowaly

Tagi:

kapusta