s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Młoda kapusta na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taką kapustkę lubię do knedli z truskawkami:)

Młoda kapusta na pomidorowo

Składniki:

Młoda kapusta na pomidorowo

 

  • 1 młoda kapusta
  • duża cebula
  • 1/4 kostki masła
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżeczki vegety
  • pęczek koperku

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta na pomidorowo
1.Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka;
2.Dodajemy masło, pokruszoną kostkę rosołową, vegete, zalewamy 300 ml wody i dusimy pod przykryciem do miękkości;
3.Dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę;
4.Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty.

Tagi:

kapusta