Sposób przygotowania:
Młoda kapusta troszkę inaczej
1. Do garnka wlewamy jakieś 2,5 l wody i wrzucamy kość schabową tak żeby nam się to ładnie gotowało. Dodajemy trochę vegety i gotujemy aż mięso zrobi się miękkie. Cały czas zbieramy wszelkie szumowiny powstające w trakcie.
2. Wyjmujemy mięso do innego naczynia i wsypujemy poszatkowaną kapustę i cebulkę pokrojoną w pół talarki.
3. Gotujemy pod przykryciem aż kapustka będzie miękka. Co jakiś czas mieszamy dokładnie żeby nie przywarła.
4. Obrywamy mięsko z kości i dodajemy do garnka.
5. Na patelni rozpuszczamy trochę smalcu i obsmażamy kiełbaskę i dorzucamy do garnka.
6. Siekamy koperek i wrzucamy do reszty.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy wszystko razem. Możemy dodać trochę soli jak mamy ochotę ale nie musimy :) Gotujemy jeszcze przez chwilkę mieszając co jakiś czas.
2. Wyjmujemy mięso do innego naczynia i wsypujemy poszatkowaną kapustę i cebulkę pokrojoną w pół talarki.
3. Gotujemy pod przykryciem aż kapustka będzie miękka. Co jakiś czas mieszamy dokładnie żeby nie przywarła.
4. Obrywamy mięsko z kości i dodajemy do garnka.
5. Na patelni rozpuszczamy trochę smalcu i obsmażamy kiełbaskę i dorzucamy do garnka.
6. Siekamy koperek i wrzucamy do reszty.
7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy wszystko razem. Możemy dodać trochę soli jak mamy ochotę ale nie musimy :) Gotujemy jeszcze przez chwilkę mieszając co jakiś czas.
Lady Marmolada
dynia33c