Sposób przygotowania:
Młoda kapusta w śmietanie z ziołami
Kapustę poszatkować. Marchewki oskrobać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, pora pokroić w pół plasterki.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa, smażyć aż " zwiędną" co jakiś czas mieszając. Wlać rosół/ bulion, gotować do miękkości warzyw.
Dodać posiekane zioła oraz przyprawy, wymieszać (polecam dodać dość sporo pieprzu).
Wlać śmietankę, dusić na minimalnym gazie przez 5 min.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa, smażyć aż " zwiędną" co jakiś czas mieszając. Wlać rosół/ bulion, gotować do miękkości warzyw.
Dodać posiekane zioła oraz przyprawy, wymieszać (polecam dodać dość sporo pieprzu).
Wlać śmietankę, dusić na minimalnym gazie przez 5 min.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2