Sposób przygotowania:
Młoda kapusta wg Danusi
Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.
![Młoda kapusta wg Danusi Młoda kapusta wg Danusi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-wg-danusi-114864.jpg)
![Młoda kapusta wg Danusi Młoda kapusta wg Danusi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mloda-kapusta-wg-danusi-114865.jpg)