Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Młoda kapusta wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię młodą kapustkę z zieleninką

Młoda kapusta wg Danusi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Młoda kapusta wg Danusi

 

  • kapusta biała -1 główka
  • kości wieprzowe -200 g
  • listek laurowy -1 szt
  • koncentrat pomidorowy -1,5 łyżki
  • sól i pieprz
  • kiełbasa cienka -1 pętko
  • ziele angielskie -2 ziarna
  • koper -0,5 pęczka
  • szczypiorek -0,5 pęczka
  • wegeta.
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta wg Danusi
Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.
Młoda kapusta wg Danusi
Kapusta poszatkowana, przygotowana do gotowania
Młoda kapusta wg Danusi
Podczas gotowania młodej kapusty,z zieleniną