Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z boczkiem
Boczek świeży bez kości pokroić w kosteczkę, smażyć na średnim ogniu (na dużym szybko się zrumieni ale środek będzie nie dopieczony), gdy zacznie się rumienić wsypać drobno pokrojoną cebulkę, smażyć do złotej cebulki, dodać jarzynkę, pieprz mielony.
Kapustę młodą pokroić i wsypać do boczku, wsypać jarzynkę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty około 2o minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać mąkę, koperek posiekany i szybko wymieszać kapustę, zdjąć z ognia.
Kapustę młodą pokroić i wsypać do boczku, wsypać jarzynkę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty około 2o minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać mąkę, koperek posiekany i szybko wymieszać kapustę, zdjąć z ognia.