Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z warzywami
Umytą i podzieloną na części kapustę szatkuję, wkładam do rondla, dodaję oczyszczoną i umytą marchewkę pokrojoną w plasterki, dwie łyżki oleju rzepakowego i duszę do miękkości. Cebulę siekam w drobną kostkę i smażę na łyżce oleju, przekładam do rondla, dolewam pół szklanki bulionu i jeszcze przez chwilę wszystko razem duszę.
Następnie dodaję pomidory z puszki, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku.
Śmietanę mieszam z łyżką mąki, dolewam pół szklanki gorącego buliony, dokładnie mieszam i wlewam do rondla z kapustą. Mieszam, aż kapusta zagotuje się. Zdejmuję z ognia, dodaję posiekany koperek i majeranek.
Następnie dodaję pomidory z puszki, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku.
Śmietanę mieszam z łyżką mąki, dolewam pół szklanki gorącego buliony, dokładnie mieszam i wlewam do rondla z kapustą. Mieszam, aż kapusta zagotuje się. Zdejmuję z ognia, dodaję posiekany koperek i majeranek.