caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Młoda kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejny sposób na młoda kapustę

Młoda kapusta z pieczarkami

Składniki:

Młoda kapusta z pieczarkami

 

  • 2 kg młodej kapusty
  • 1/2 kilograma pieczarek
  • 3-4 parówki
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • 1 peczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 2 płaskie łyżki maki pszenej

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z pieczarkami
Kapuste oczyścic, poszatkować, pieczarki oczyścic i pokroić w plasterki. Wszystko razem zalać niezbyt duza iloscia wody i ugotować. Dodać pokrojone w plasterki parówki, kostkę rosołową, posiekany koperek, wymieszać. Z mąki i odrobiny oleju zrobić zasmażkę, dodac ja do kapusty i wszystko bardzo szybko wymieszać, przyprawic do smaku sola i pieprzem, zagotować.

Tagi:

mak kapusta