Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Młoda kapusta zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały dodatek do drugiego dania podawany na ciepło. Jednak mi ta kapustka smakuje tak bardzo że jem nawet samą :)

Młoda kapusta zasmażana

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana

wszystkie

  • 1 młoda kapusta
  • 2 młode marchewki
  • 2 cebule
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki swojskiego smalcu
  • 2-3 łyżki octu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 liścia laurowe
  • 2 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana

krojenie

Młoda kapusta zasmażana
pokrojoną kapustę i marchewkę dusimy z przyprawami

kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na grubych otworach.

Podlewamy 0,5 szklanką wody, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.

smażenie

Młoda kapusta zasmażana
pokrojona cebulę nalezy usmażyć na smalcu

cebulę kroimy w kostkę i smażymy na swojskim smalcu.

doprawianie

Młoda kapusta zasmażana
do marchewki i kapusty dodajemy cebulę.

usmażoną cebulę dodajemy do kapusty, mieszamy - smażymy dalej bez przykrycia

doprawianie

Młoda kapusta zasmażana
na koniec dodajemy posiekany koper oraz ocet

Dodajemy posiekany koperek, ocet do smaku oraz sól i pieprz wedle uznania. Chwilkę jeszcze podsmażamy gotowę


Tagi:

kapusta