Sposób przygotowania:
Młode ziemniaczki ze szczypiorkiem
Ziemniaczków nie obiera się a jedynie dokładnie zeskrobujemy skórkę lub jeśli wolimy czyścimy tylko szczoteczką. Dokładnie płuczemy.
Następnie zalewamy je świeżą wodą z dodatkiem mleka i gotujemy do miękkości. W tym czasie szczypiorek płuczemy i bardzo drobniutko siekamy.
Kiedy ziemniaczki są już miękkie odlewamy wodę i dodajemy do nich śmietanę, posiekany szczypiorek oraz delikatnie solimy do smaku.
Delikatnie wszystko w garnku przykrytym pokrywką podrzucamy I gotowe :) Smacznego :).
Następnie zalewamy je świeżą wodą z dodatkiem mleka i gotujemy do miękkości. W tym czasie szczypiorek płuczemy i bardzo drobniutko siekamy.
Kiedy ziemniaczki są już miękkie odlewamy wodę i dodajemy do nich śmietanę, posiekany szczypiorek oraz delikatnie solimy do smaku.
Delikatnie wszystko w garnku przykrytym pokrywką podrzucamy I gotowe :) Smacznego :).