gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Młody karp królewski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ryba,taka prosta a jednak inna niż codzienna:)

Młody karp królewski

Składniki:

Młody karp królewski

 

  • 2 młode karpie królewskie
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • oliwa
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Młody karp królewski
Rybę oczyszczamy ,nie odcinając głowy.do dużej miski wkładamy pokrojony seler cebulę cytrynę(na talarki)1/2 szklanki oliwy,tymianek,sól pieprz.Wszystko dokładnie mieszamy i zostawiamy na noc lub przynajmniej na 5 godzin.Po czasie wyciągamy rybę i obtaczamy w mące smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju,ale jak wkładamy rybę na rozgrzaną patelnię zmniejszamy ogień do minimum.Smażymy do zrumienienia:)

Tagi:

karp