gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Młody karp pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Specjalność mojego męża złowił,sprawił,upiekł a ja tylko dokończyłam...chcę tak codziennie:):):)

Młody karp pieczony

Składniki:

Młody karp pieczony

 

  • 2 młode karpie
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól ziołowa
  • pieprz ziołowy
  • jeden ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Młody karp pieczony
Ryby wypatroszyć,odciąć głowy,umyć i osuszyć.Ponacinać boki natrzeć czosnkiem.Do środka każdej ryby włożyć po gałązce selera,pól cebuli pokrojonej na piórka,łyżeczkę masła i po trochę suszonego tymianku,soli ziołowej i ziołowego pieprzu.Tak przygotowane ryby układamy na blasze do pieczenia i polewamy oliwą jeszcze posypujemy solą i pieprzem.Zapiekamy w 200 S.c.przez 1 godzinkę:)

Tagi:

karp karp ryba