Sposób przygotowania:
Mocno pomarań. muffinki z kandyz.skórką
Piekarnik nagrzać do 200 st. Do miski wsypać mąkę, dodać oba cukry i proszek do pieczenia. Wymieszać. Pomarańcza porządnie umyć, osuszyć i zetrzeć z niego skórkę. Dodać ją do mąki. Owoc przekroić na pół i do miski wycisnąć sok z całości owocu. Dodać także miąższ zdjęty z jednej połówki wyciśniętego pomarańcza. Do miski z sokiem i miąższem wlać mleko, wymieszać. Wbić oba jajka i ponownie wymieszać. Mieszankę mokrych składników połączyć szybko z suchymi składnikami i wymieszać. Do foremek silikonowych wkładać po 2 łyżki ciasta, na ciasto położyć dużą łyżeczkę skórki kandyzowanej, którą przykryć 1,5-2 łyżkami ciasta muffinkowego. Wstawić do piekarnika i piec około 25 minut. Wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Zapraszam i smacznego!
2milutka
monikaT83
marietta
monikaT83