Sposób przygotowania:
Modra kapusta z jabłkiem
Kapustę umyć, pozbawić głąba, drobno posiekać. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w sporą kostkę.
W garnku rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, jabłko liście laurowe, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać kilka łyżek wody (bulionu), zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kapustę doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i octem jabłkowym.
W garnku rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, jabłko liście laurowe, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać kilka łyżek wody (bulionu), zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kapustę doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i octem jabłkowym.
mocsłodkości
Czekoladka 2