kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Modra kapusta z jabłkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwona kapusta duszona z jabłkiem to idealny dodatek do gęsi lub kaczki. Kwaskowata, aromatyczna kapusta będzie smakowała wszystkim domownikom.

Modra kapusta z jabłkiem

Składniki:

Modra kapusta z jabłkiem

podstawowe

Sposób przygotowania:

Modra kapusta z jabłkiem
Kapustę umyć, pozbawić głąba, drobno posiekać. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w sporą kostkę.

W garnku rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie do garnka dodać posiekaną kapustę, jabłko liście laurowe, ziele angielskie. Całość chwilę smażyć mieszając, dodać kilka łyżek wody (bulionu), zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Kapustę doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i octem jabłkowym.