mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Mój brzoskwinowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto z brzoskwiniami.

Mój brzoskwinowiec

Składniki:

Mój brzoskwinowiec

 

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju
  • 4 jajka
  • opcjonalnie cukier puder

Sposób przygotowania:

Mój brzoskwinowiec
Na początku żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem.Później dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z puszki brzoskwiń. Pianę z białek ubić na sztywno z cukrem wanilinowym i dodać powoli do reszty masy.Delikatnie wymieszać.
Blaszkę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto.Na wierzchu poukładać pokrojone brzoskwinie.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 40-45 minut.
Po upieczeniu wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka