Sposób przygotowania:
Mój brzoskwinowiec
Na początku żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem.Później dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z puszki brzoskwiń. Pianę z białek ubić na sztywno z cukrem wanilinowym i dodać powoli do reszty masy.Delikatnie wymieszać.
Blaszkę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto.Na wierzchu poukładać pokrojone brzoskwinie.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 40-45 minut.
Po upieczeniu wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Blaszkę do pieczenia wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto.Na wierzchu poukładać pokrojone brzoskwinie.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciasto około 40-45 minut.
Po upieczeniu wyjąć ciasto i odstawić do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego.