paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mój deser Panna Cotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mało słodki deser Panna Cotta z bardzo słodką polewą krówkową z cukierków krówek, miodu maśla i śmietany.

 Mój deser Panna Cotta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mój deser Panna Cotta

 

Sposób przygotowania:

Mój deser Panna Cotta
W rondlu zagotować ze sobą mleko, cukier waniliowy oraz śmietanę. Zdjąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do masy dodać też serek mascarpone. Składniki ze sobą zmiksować na jednolitą masę. Przelać do salaterek i odstawić do ostygnięcia. Przygotować masę z krówek. W rondlu roztopić masło połączyć je ze śmietaną , miodem i szczypta soli dodać pokruszone krówki i mieszając gotować ma małym ogniu aż się rozpuszczą. Gdy masa z cukierków przestygnie wylać na deser.
 Mój deser Panna Cotta
W rondlu zagotować ze sobą mleko, cukier waniliowy oraz śmietanę. Zdjąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do masy dodać też serek mascarpone.
 Mój deser Panna Cotta
W rondlu roztopić masło połączyć je ze śmietaną , miodem i szczypta soli dodać pokruszone krówki i mieszając gotować ma małym ogniu aż się rozpuszczą.
 Mój deser Panna Cotta
Składniki śmietana z serkiem i żelatyną ze sobą zmiksować na jednolitą masę. Przelać do salaterek i odstawić do ostygnięcia.