Sposób przygotowania:
Mój kalafior zapiekany :)
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody musi być dość miękki, ale bez przesady.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ugotowany kalafior dzielimy na różyczki i umieszczamy w naczyniu.
''Pomysł na..." przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, a zatem w rondelku rozpuszczamy zawartość torebki z wodą i śmietaną i lekko zagotowujemy. Pod koniec gotowania wsypujemy tarty ser mozzarella i mieszamy. Sosem polewamy kalafior i ozdabiamy resztką startego sera.
Można też oczywiście przyrządzić inny sos serowy, ja posłużyłam się tym z torebki i wyszło całkiem dobre. :)
Pieczemy 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Smacznego. :)
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ugotowany kalafior dzielimy na różyczki i umieszczamy w naczyniu.
''Pomysł na..." przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, a zatem w rondelku rozpuszczamy zawartość torebki z wodą i śmietaną i lekko zagotowujemy. Pod koniec gotowania wsypujemy tarty ser mozzarella i mieszamy. Sosem polewamy kalafior i ozdabiamy resztką startego sera.
Można też oczywiście przyrządzić inny sos serowy, ja posłużyłam się tym z torebki i wyszło całkiem dobre. :)
Pieczemy 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Smacznego. :)
Natala1210
wedith1