Sposób przygotowania:
Mój krupniczek
Skrzydelka z kurczaka oplukac pod biezaca woda, cebule obrac, marchewki obrac, oplukac pod woda, pokroic w kostke, w talarki, lub zetrzec na tarce. Selera pokroic w kostke, korzen pietruszki po obraniu i oplukaniu wrzucic w calosci. Wszystko zalac zimna woda i gotowac. W momencie zagotowania wywaru,zmniejszyc ogien. Kasze jeczmienna sparzyc na sitku z drobnymi oczkami goraca woda i wrzucic do garnka z warzywami, gotowac wciaz an niewielkim ogniu, mieszajac od czasu do czasu, aby kasza sie nie przypalila. W uplywie kilku minut od wrzucenia kaszy do garnka dodac ziemniaki, obrane i pokrojone w kostke. Gotowac wszystko do miekkosci skladnikow. Gdy zupa jest juz gotowa posypac ja swieza natka pietruszki. Mieso ze skrzydelek mozna obrac widelcem i dorzucic do zupy. Zupa jest naprawde rewelacyjna i smakuje wybornie. Spokojnie moze stanowic wystaczajace danie dla lasuchow, bo dzieki kaszy jest sycaca. Polecam ja kazdemu!
msewka
kinga
Sarenka
Korniszon