paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mój ryż po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moi domownicy przepadają za tym daniem

mój ryż po chińsku

Składniki:

mój ryż po chińsku

 

  • 3 torebki ryżu
  • 60 dag piersi z kurczaka
  • 1 torebka mrożonej mieszanki chińskiej z Biedronki
  • 1 sos chiński z Biedronki
  • przyprawa gyros
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

mój ryż po chińsku
Mięso płuczemy a następnie osuszamy. Kroimy je w kostkę i oprószamy przyprawą gyros. Następnie piersi podsmażamy na oleju. Gdy mięso jest złotawego koloru dodajmy do niego mrożonkę chińską. Mieszamy składniki dokładnie. Co jakiś czas podlewając wodą dusimy całość pod przykryciem ok 15 min. Po tym czasie na patelnie wlewamy też sos chiński, mieszamy. Całość chwilę gotujemy na niewielkim ogniu dodając ryż.