oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój schab pieczony z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczysty schab podany do kanapek jest lepszy od zakupionych wędlin.

Mój schab pieczony z fasolką

Składniki:

Mój schab pieczony z fasolką

 

  • 1200g schab bez kości
  • 200g mięso mielone wieprzowe
  • 200g fasolka czerwona konserwowa
  • 1 szt mała zielona papryka
  • sól, pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • olej roślinny

Sposób przygotowania:

Mój schab pieczony z fasolką
Schab umyć pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Fasolkę wyjąć na sito i przelać zimną wodą, paprykę zieloną pokroić w grubą kostkę. Po całej długości schabu zrobić otwór cienkim długim nożem, wielkość ma być taka aby weszły nam dwa palce złączone razem. Mięso mielone dać do miseczki dodać fasolkę oraz paprykę i mocno doprawić solą, pieprzem oraz maggi w płynie. Wymieszać delikatnie. Lewą ręką ująć schab a prawą małymi porcjami mięsa mielonego z fasolką wkładać w nacięty otwór. Starać się aby równomiernie rozłożyć całość farszu. Po nałożeniu uformować ręką równą pieczeń. Doprawić z wierzchu solą, grubo mielonym pieprzem i zlać maggi w płynie. Wyłożyć na blachę i polać olejem. Piec w temp. 170 stopni około 60 minut często podlewając małymi porcjami wody. Po upieczeniu schłodzić i wstawić do lodówki. Podawać cienko krojone do kanapek .