Sposób przygotowania:
Mój sernik na zimno
Na początku galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.Odstawić do wystygnięcia.
Następnie ubić jajka.Ubite wymieszać ze śmietaną. Mleko zagotować w garnku.Następnie wlewać do niego powoli masę z jajek i śmietany. Energicznie mieszać do momentu aż zrobi się twaróg. Twaróg przelać na sito i zostawić do wystygnięcia. Zimny twaróg podzielić na dwie części.Do jednej dodać spirytus i świeżo wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać.Do drugiej kakao i także wymieszać.
Przygotować formę.Wyłożyć ją papierem do pieczenia.Na spód poukładać herbatniki.
Wlać najpierw ciemną masę a na nią jasną.Wierzch jasnej pokryć tężejącą galaretką.
Ciasto wstawić do lodówki co najmniej na 1,5 godziny.Smacznego.
Następnie ubić jajka.Ubite wymieszać ze śmietaną. Mleko zagotować w garnku.Następnie wlewać do niego powoli masę z jajek i śmietany. Energicznie mieszać do momentu aż zrobi się twaróg. Twaróg przelać na sito i zostawić do wystygnięcia. Zimny twaróg podzielić na dwie części.Do jednej dodać spirytus i świeżo wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać.Do drugiej kakao i także wymieszać.
Przygotować formę.Wyłożyć ją papierem do pieczenia.Na spód poukładać herbatniki.
Wlać najpierw ciemną masę a na nią jasną.Wierzch jasnej pokryć tężejącą galaretką.
Ciasto wstawić do lodówki co najmniej na 1,5 godziny.Smacznego.