Sposób przygotowania:
Mój sernik na zimno
Tortownicę 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno i boki wyłożyć biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl. wody. Ostudzić i wylać na biszkopty. Zastudzić. Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, śmietaną, skórka pomarańczową i aromatem. Drugą żółtą galaretkę i żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl wrzątku, przestudzić i wlać do masy serowej. Masę wylać na biszkopty i zastudzić. Na wierzch położyć pokrojone, osączone z zalewy brzoskwinie. Zalewę z brzoskwiń wlać do naczynia, dopełnić wrząca wodą i rozpuścić 2 galaretki pomarańczowe. Kiedy zaczną krzepnąć, wylać na sernik.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
jovi
Henia
Dzękuję!
iwi69
wedith1