paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mój śledź po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na ostrego śledzia

Mój śledź po cygańsku

Składniki:

Mój śledź po cygańsku

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • 1/2 szk oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mój śledź po cygańsku
Śledzie kroimy na 2- 3 cm paski. Wszystkie cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Szklimy ją na całym oleju następnie podlewając odrobinę wody dusimy do momentu aż zacznie powoli mięknąć. Pod koniec duszenia dodajmy do cebuli koncentrat pomidorowy wraz z octem. Całość mieszamy dokładnie i chwilę wspólnie smażymy. Na półmisku na przemian układamy warstwę śledzia i warstwę cebuli. podajmy po 30 min od zrobienia

Tagi:

śledź ryba