Sposób przygotowania:
Mój strogonow
Robimy marynatę. Mieszamy olej z octem balsamicznym ,wyciśniętym czosnkiem i paprykami. Dodajemy sól, pokrojoną w piórka cebulę i pieprz mieszamy. Polędwiczkę myjemy osuszamy , kroimy w paseczki i wkładamy do marynaty -mieszamy wcierając marynatę. Odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Następnie rozgrzewamy dobrze dużą patelnię i smażymy mięso wraz z marynatą. Kiedy mięso będzie zarumienione podlewamy je 1 szklanką wody z łyżeczką przyprawy uniwersalnej . Dusimy ok 10 min. Dodajemy cały kartonik pomidorów krojonych mieszamy. Dusimy chwilkę i dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki i pokrojoną paprykę marynowaną. Mieszamy i dusimy chwilę. doprawiamy pieprzem , solą i odrobiną cukru.