Sposób przygotowania:
Mój tatarski sosik
Na początku kiszone ogórki obierz ze skórki i drobno pokrój.
To samo zrób z grzybkami.Następnie przełóż składniki do miski i delikatnie połącz je razem z majonezem.
Później dodaj śmietanę i opłukane i osuszone kapary.Wymieszaj.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj.Dodaj do pozostałych składników.
Wszystkie składniki wymieszaj łyżką.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, białym cukrem i odrobiną musztardy.
Tak powstały sos przełóż do sosjerki bądź miseczki.
Przed podaniem schłodź w lodówce (przynajmniej godzinkę).
Smacznego.
To samo zrób z grzybkami.Następnie przełóż składniki do miski i delikatnie połącz je razem z majonezem.
Później dodaj śmietanę i opłukane i osuszone kapary.Wymieszaj.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj.Dodaj do pozostałych składników.
Wszystkie składniki wymieszaj łyżką.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, białym cukrem i odrobiną musztardy.
Tak powstały sos przełóż do sosjerki bądź miseczki.
Przed podaniem schłodź w lodówce (przynajmniej godzinkę).
Smacznego.