mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Mój tatarski sosik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny sos po prostu do wszystkiego.

Mój tatarski sosik

Składniki:

Mój tatarski sosik

 

  • 5 ogórków kiszonych
  • 40 g marynowanych grzybków
  • 30 dag sosu majonezowego
  • 50 ml śmietany 18%
  • 20 g kaparów
  • natka pietruszki
  • do smaku: sól, pieprz, cukier i musztarda

Sposób przygotowania:

Mój tatarski sosik
Na początku kiszone ogórki obierz ze skórki i drobno pokrój.
To samo zrób z grzybkami.Następnie przełóż składniki do miski i delikatnie połącz je razem z majonezem.
Później dodaj śmietanę i opłukane i osuszone kapary.Wymieszaj.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj.Dodaj do pozostałych składników.
Wszystkie składniki wymieszaj łyżką.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, białym cukrem i odrobiną musztardy.
Tak powstały sos przełóż do sosjerki bądź miseczki.
Przed podaniem schłodź w lodówce (przynajmniej godzinkę).
Smacznego.

Tagi:

sosy kapary