Sposób przygotowania:
Mój ucieraniec.
Ciasto: Formę na ciasto smarujemy masłem.Następnie bardzo dokładnie ucieramy ze sobą cukier, cukier waniliowy, żółtka i masło. Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, oliwę wodę, zapach waniliowy, wódkę. Masa musi być jednolita. W misce ubijamy białka na sztywno. Delikatnie mieszając dodajemy do naszej masy. Całość wylewamy do formy i wstawiamy na ok. 45 min. do piekarnika.
Polewa: 100g masła topimy w rondelku + cukier waniliowy + 3 pokaźne łyżki kakao + ok. 8 łyżek cukru. Gotujemy o 3-5min ciogle mieszając. Czekamy ok. 5 min aż trochę wystygnie i zgęstnieje. Gotową polewą polewamy lekko wystudzone ciasto.
Smacznego :)
Polewa: 100g masła topimy w rondelku + cukier waniliowy + 3 pokaźne łyżki kakao + ok. 8 łyżek cukru. Gotujemy o 3-5min ciogle mieszając. Czekamy ok. 5 min aż trochę wystygnie i zgęstnieje. Gotową polewą polewamy lekko wystudzone ciasto.
Smacznego :)