Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Moja domowa tortilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

naleśniki z dodatkiem otrąb - idealne jako tortilla

Moja domowa tortilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moja domowa tortilla

 

  • 1 szklanką maki pszennej
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki wody gazowanej
  • łyzka oleju

Sposób przygotowania:

Moja domowa tortilla
Do miski wbijamy jajko, lekko miksujemy, następnie dodajemy mleko i mieszamy, kolejno dodajemy mąkę zmieszaną z otrębami oraz szczyptą soli i całość miksujemy aby nie było żadnych grudek. pod koniec dodajemy wodę gazowaną, aby ciasto było pulchniejsze i również mieszamy. Na dużej patelni nagrzewamy olej i nadmiar zlewamy do ciasta. na patelni smażymy po obu stronach cienkie placki. Podajemy odrazu lub podgrzewamy w piekarniku, podajemy z ostrym, najlepiej mięsnym nadzieniem.
Moja domowa tortilla
kolejno dodajemy mąkę zmieszaną z otrębami oraz szczyptą soli
Moja domowa tortilla
na patelni smażymy po obu stronach cienkie placki.

Tagi:

jajko jajka mak