gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Moja karpatka 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre ciasto, polecam

Moja karpatka 4

Składniki:

Moja karpatka 4

 

Sposób przygotowania:

Moja karpatka 4
Do dużej miski wlać wodę i dodać margarynę. Podgrzewać, aż margaryna się roztopi. Dodać mąkę i mieszać przez chwile. Ściągnąć z ognia. Następnie ostudzić. Gdy masa będzie letnia dodać jajka i zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć na brytfanny. Upiec w 180 st. przez ok. 30-35 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. MASA: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Do szklanki mleka dodać wszystko prócz margaryny. Wymieszać składniki w mleku i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Gdy będzie zimna masa wymieszać z kostką margaryny. Tak powstałą masę wyłożyć na jedną część ciasta, przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem i trzymać w zimnie przez ok. 1 godzinę. Smacznego